6 December 2020, 16:37 uur
Den Haag & Regio
ANP
Ruud Brood.

FC Utrecht is er weer niet in geslaagd om voor het eerst onder leiding van interim-trainer René Hake te winnen. In de eigen Galgenwaard bleven de Utrechters tegen ADO Den Haag steken op 1-1. Ook de nieuwe ADO Den Haag-trainer Ruud Brood wacht nog op zijn eerste overwinning, maar hij kon wel goed leven met het 1-1 gelijkspel.

FC Utrecht-verdediger Justin Hoogma leek met een doelpunt in de 48e minuut beslissend te zijn, maar in de slotfase maakte Michiel Kramer gelijk. Kramer gleed een afgemeten voorzet van Kees de Boer binnen. Het was voor Kramer, die in 2019 nog kortstondig in Utrecht speelde, zijn derde doelpunt van het seizoen.

FC Utrecht speelde het laatste kwart met een man minder na de tweede gele kaart voor aanvaller Adrian Dalmau, na een overtreding langs de zijlijn op Samy Bourard.

Voor FC Utrecht, dat pas twee keer heeft gewonnen, is het al het derde gelijkspel op rij. De Utrechters verloren sinds het vertrek van John van den Brom van Ajax (0-3) en speelden de voorbije weken ook al gelijk tegen PEC Zwolle (1-1) en Feyenoord (1-1).

Het ambitieuze FC Utrecht heeft pas 12 punten uit tien duels. In het seizoen 2000-2001 pakte de club voor het laatst minder punten (11) na tien wedstrijden. Voor ADO was het pas het tweede goede resultaat in een uitwedstrijd. De Hagenaars wonnen twee maanden geleden bij VVV-Venlo.